Overslaan en naar de inhoud gaan
Vakantie met hond WelloPet

Checklist voor vakantie in eigen land

Ook overtuigd van de charmes die ons eigen land te bieden hebben? Een wandeling aan zee, een bezoek aan enkele historische mijlpalen, of een tripje naar de prachtige bossen in het zuiden van ons land. Ze zijn niet enkel allemaal een aanrader om te bezoeken, maar je kan ook veel eenvoudiger je hond mee op reis nemen als je dicht bij huis blijft. Dat betekent uiteraard niet dat je geen voorbereidingen moet treffen. We zetten ze graag even op een rij.

Is mijn huisdier gezond?

Voor je vertrekt, wil je weten of je viervoeter beschermd is tegen vervelende beestjes of besmettelijke ziektes. Daarvoor moet je jezelf volgende vragen stellen:

 • Heeft hij zijn jaarlijkse vaccins gehad?
 • Kreeg hij zijn middel tegen vlooien en wormen (deze middelen zijn verkrijgbaar als pipet, kauwtablet of halsband en kunnen maandelijks of driemaandelijks toegediend worden. Het WelloPet Life Plan zorgt ervoor dat je ze altijd op tijd neemt.)
 • Kreeg hij een anti-tekenbehandeling?
 • Is hij gechipt?

Deze preventieve middelen zijn belangrijk omdat het risico op een teek, vlooien of een ziekte als kennelhoest of parvo stijgt wanneer je de wilde natuur in trekt of op drukke plaatsen komt waar ook andere honden komen. De juiste behandeling laat je dus met een gerust gemoed op stap gaan.
 
Op zoek naar zekerheid voor je vertrek? Boek nu een afspraak om te controleren of al je vaccinaties en preventieve behandelingen in orde zijn.

Boek nu een afspraak bij onze dierenarts 

Is hij klaar om eropuit te trekken? 

Ok, je hond is klaar om op stap te gaan! Of toch niet? Afhankelijk van waar je heen gaat, hou je best wat zaken bij de hand. Van EHBO tot lekkers, we helpen je niets vergeten:

 • EHBO: Verbandmateriaal, tape, verbandschaar, ontsmettingsmiddel, nooddeken (Met deze kit kom je al een heel eind weg)
 • Water en voedsel: een draagbare waterbak en fris water, zijn brokjes voor wanneer je langer weg blijft, snoepjes om hem te belonen.
 • Zijn favoriete speeltje
 • Poepzakjes
 • Een tekentang
 • Een deken voor in de wagen
 • Een halsband
 • Een harnas, transportbox of veiligheidsrek voor in de wagen

Is mijn bestemming de juiste om te wandelen met je hond?

Met een hond kan je op veel plaatsen komen, zeker als hij goed gesocialiseerd is. Maar er zijn steeds een paar zaken om op te letten en te vermijden, ook in eigen land. Zo blijf je best weg van té drukke plaatsen, om onnodige stress te voorkomen. Daarnaast kies je bij heel warme temperaturen ook beter voor een groene omgeving. Asfalt en zand warmen in volle zon namelijk snel op en kunnen gloeiend heet worden. Wanneer het buiten 25 graden is, is de ondergrond maar liefst 50 graden warm. Dat kan de pootjes van je beste vriend flink beschadigen.

op reis met hond

 
Kies je dan voor de groene natuur, moet je wel ook opletten van hoog gras. De wilde natuur zit vol leven, dat jouw hond ziet als een perfect vervoersmiddel. Niet enkel teken zijn een gevaar, maar ook grasaren durven zich te nestelen in de vacht en huid van je hond. Een grondige controle na elke wandeling is de beste manier om problemen te voorkomen of op te lossen.

Met deze tips in je achterhoofd kan je zorgeloos op reis in eigen land vertrekken. Maak er een uitstap met het hele gezin van en deel je geluk met de wereld! 


Wij hebben voor jou een vakantiechecklist gemaakt die jij kan downloaden en afprinten! Deze kan jou helpen bij de voorbereidingen van je reis. Een checklist die jou helpt met wat je allemaal moet doen op voorhand en wat je zeker niet mag vergeten in te pakken. Benieuwd? Download hem gratis hier!