Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlag Kroatië

Op reis naar Kroatië met hond of kat

Op reis met je favoriete hond, kat of fret? Hou dan rekening met de volgende zaken:
 

Verplichte inentingen

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor het vertrek naar Kroatië, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema.

Identificatie

Aan de hand van een verplichte chip.

EU dierenpaspoort

Verplicht!

Dieren jonger dan 15 weken: Sinds 29 december 2014 is het niet meer mogelijk ongevaccineerde pups en kittens mee te nemen naar Kroatië. Vanaf die datum moet elke hond, kat en fret een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag pas vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden, daarna moet het dier nog 21 dagen wachten voordat hij het land binnen mag. Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar Kroatië.

Extra bijzonderheden

 • De invoer of het tijdelijke verblijf van de Pitbull Terriër, die niet is opgenomen in het register van de Internationale Organisatie voor Hondachtigen (FCI) of kruisingen van Pitbull Terriërs, is niet toegestaan.
   
 • Op veel plaatsen in Kroatië, waaronder in de stad Zagreb, geldt een aanlijnplicht voor honden.
   
 • De volgende hondenrassen dienen in openbare ruimten aan de lijn te worden gehouden en een muilkorf te dragen: Dobermann, American StaffordShire Terriër, Bull Terriër, Rottweiler, Dog, Duitse en Belgische Herder, Japanse gevechtshonden, grote Japanse spits, Mastiff, Sarplaninac en hun kruisingen. Bij uitzondering: de Bordeaux Dog en de Napolitaanse Mastiff dienen in openbare ruimten aan de lijn te worden gehouden, echter zonder muilkorf.
   
 • U mag maximaal 5 huisdieren invoeren.
   
 • Huisdieren mogen uitsluitend worden ingevoerd in gezelschap van de eigenaar of een andere begeleider die door de eigenaar is aangewezen.

 

Meer vragen over reizen naar Kroatië?

Meer info kunt u vinden op deze webpagina over de importregels van Kroatië door pettravel.com. Nog meer algemene info kunt u in dit volgend artikel over invoereisen in Europa vinden, geschreven door het LICG.


Graag nog eens met een dierenarts gesproken om zeker te zijn?

Check ons gratis vakantieconsult