Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlag Spanje

Op reis naar Spanje met hond of kat

Op reis met je favoriete hond, kat of fret?

Hou dan rekening met de volgende zaken:
 

  • Verplichte inentingen

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor het vertrek naar Spanje, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema.

  • Identificatie

Aan de hand van een verplichte chip.

  • EU dierenpaspoort

Verplicht!

Voor dieren jonger dan 15 weken: Sinds 29 december 2014 is het niet meer mogelijk ongevaccineerde pups en kittens mee te nemen naar Spanje. Vanaf die datum moet elke hond, kat en fret een geldige rabiësvaccinatie hebben. Deze mag pas vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden, daarna moet het dier nog 21 dagen wachten voordat het Spanje binnen mag. Pups of kittens jonger dan 15 weken kunnen daardoor niet worden meegenomen naar Spanje.

  • Bijzonderheden

In hotels worden huisdieren meestal niet toegelaten.

Bepaalde hondenrassen vallen onder de regeling voor 'gevaarlijke honden'. Dit geldt onder andere voor de Pitbull en de Dogo Argentino maar ook de Rottweiler en Amerikaanse Staffordshire Terriër en meer rassen en kruisingen. Voor deze rassen gelden strenge regels, er is een aanlijnplicht en een muilkorfplicht en er moet een vergunning worden aangevraagd. Deze regels gelden ook voor 'gevaarlijke honden' die op vakantie naar Spanje komen. Overigens kunnen de hierover gehanteerde regels per regio en gemeente verschillen. Neem dus altijd contact op met de ambassade als je zo'n hond mee wilt nemen.

Meer vragen over reizen naar Spanje?

Op de Spaanse overheidssite kan je meer informatie vinden over het invoeren van huisdieren en dergelijke.

Nog meer algemene info kan je in dit volgend artikel over invoereisen in Europa vinden, geschreven door het LICG.

Graag nog eens met een dierenarts gesproken om zeker te zijn?

Check ons gratis vakantieconsult