Overslaan en naar de inhoud gaan
Vlag Tsjechië

Op reis naar Tsjechië met hond of kat

Op reis met je favoriete hond, kat of fret? Hou dan rekening met de volgende zaken:
 

Verplichte inentingen

Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor het vertrek naar Tsjechië, daarna opnieuw vaccineren binnen het entingsschema. De rabiësvaccinatie mag gegeven worden vanaf 12 weken.

Identificatie

Aan de hand van een verplichte chip.

EU dierenpaspoort

Verplicht!

  • Dieren jonger dan 12 weken:

    Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid. Het dier moet in gezelschap van de moeder, van wie het dier nog afhankelijk is, vervoerd worden. De moeder moet gechipt zijn, in bezit van een EU-dierenpaspoort en voorzien zijn van een geldige rabiësvaccinatie, gegeven voor de geboorte van de pup.

    Wanneer het moederdier niet aanwezig is, moet het dier gechipt zijn, een EU-dierenpaspoort hebben en is er een schriftelijke verklaring verplicht (in het Tsjechisch en Engels), waarin vermeld staat dat het jonge dier tot aan de reis niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met hondsdolheid (rabiës).

 

  • Dieren tussen 12 en 16 weken:

    Deze moeten gevaccineerd zijn tegen rabiës, een chip en een EU-dierenpaspoort hebben en er is een schriftelijke verklaring verplicht (in het Tsjechisch en Engels) waarin vermeld staat dat het jonge dier tot aan de reis niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met hondsdolheid (rabiës).

Extra bijzonderheden

Voor doorvoer naar een ander EU-land moet de rabiësvaccinatie minstens 21 dagen oud zijn.

 

Meer vragen over reizen naar Tsjechië?

Kijk op deze webpagina van de overheid van Tsjechië voor meer info. Nog meer algemene info kunt u in dit volgend artikel over invoereisen in Europa vinden, geschreven door het LICG.


Graag nog eens met een dierenarts gesproken om zeker te zijn?

Check ons gratis vakantieconsult