Overslaan en naar de inhoud gaan
Permanente opvanger Helping Dogs

Peterschap & Meterschap voor vzw Helping Dogs

Herplaatsing

Vzw Helping Dogs herplaatst honden rechtstreeks van de huidige eigenaar naar het nieuwe baasje, zonder kennels of hokken, waarbij de kandidaat-adoptanten informatie uit eerste hand krijgen. Dit zorgt er voor dat de hond zijn gewone gedrag vertoont en niet stijf van de stress staat. Win-win situatie dus, voor zowel de hond als zijn nieuwe gezin. Maar er zijn ook honden waarvan heel bewust wordt gekozen om deze in de opvang te houden en niet te herplaatsen. In de meeste gevallen is dit omdat de hond te oud is of te veel gezondheidsproblemen heeft. Dit zijn dan de permanente opvangers.

Niet gesubsidieerd, werken zij al 9 jaar met het belang van de honden op de eerste plaats. De onkosten zoals dierenarts, voeding voor de opvangers, werkingsmiddelen, … worden tot op heden betaald door wat vzw Helping Dogs ontvangt als adoptiebijdragen. Om de permanente blijvers àlles te kunnen bieden zoeken zij PETERS en METERS!


Bekijk deze mooie woorden van Staf Coppens en zijn gezin

WelloPet steunt het goede doel vzw Helping Dogs
Voor iedere WelloPet klant die in jan. of feb. 2018 een nieuw peter- of meterschap aannam, gaf WelloPet er een extra en gelijkaardig peter- en meterschap bovenop!

Wat is permanente opvang?

Filip Cnudde van vzw Helping Dogs aan het woord:

Sommige honden komen bij ons na een soms schrijnende geschiedenis. Deze dieren zijn te oud of te ziek om nóg eens herplaatst te worden. Soms is het ook niet aangewezen omwille van hun karakter om hen nog eens te herplaatsen. Wij opteren dan om hen de rust, de veiligheid en de geborgenheid te geven van een opvanggezin, waar ze tot hun laatste dag een heerlijk leventje krijgen. Ze draaien mee in het gezin, alsof het hun eigen hond is, terwijl vzw Helping Dogs zorgt voor alle ondersteuning.

Helping Dogs Olic.jpgHelping Dogs Permanente opvanger Remy.jpg

Links: permanent in opvang: Olic
Rechts: permanent in opvang: Remy

Wat zijn de Peters en Meters van Helping Dogs?

Als Peter en Meter dragen jullie een steentje bij in het kostenplaatje. Naar keuze en naar eigen vermogen, engageren jullie je om maandelijks een bijdrage te leveren, zodat een deel van de kosten door vele schouders worden gedragen. Dank zij die steun kan vzw Helping Dogs deze lieverds de nodige zorgen blijven geven.

Zoals het een goed mete-/petekind betaamt, houden zij je uiteraard op de hoogte van het reilen en zeilen binnen hun gezinnetje. Als Peter of Meter krijg je regelmatig een berichtje over je Pete/Metehond. Een briefje voor Sinterklaas, een nieuwjaarsbrief, een kaartje voor je verjaardag, ...

Peter- & Meterformules

  • BRONS: 5 euro per maand (17ct per dag)
  • ZILVER:10 euro per maand (34 ct per dag)
  • GOUD: 20 euro per maand (67 ct per dag)
  • PLATINUM: met deze formule sponsor je alle kosten voor één opvanghond


Ook Pol Goossen steunt vzw Helping Dogs

Wij geloven dat eenieder kan bijdragen naar eigen kunnen en vermogen. Vandaar dat wij, naast deze formules, ook open staan voor elke gift die je in jouw mogelijkheden ziet.

Bedrijven die vzw Helping Dogs wensen op te nemen in hun Goodwill-programma, kunnen een mail sturen naar sponsoring@helpingdogs.be. We geloven hier sterk in een win-win oplossing.

Peter of Meter worden

Lees ook deze testimonials van adoptanten en het verhaal van vzw Helping Dogs 

WelloPet wil vzw's helpen die zich inzetten voor een goed doel rond hond of kat. Meld jouw vzw aan op hello@wellopet.be en misschien is er wel iets te bedenken...