Overslaan en naar de inhoud gaan
postkaarten Animal Tails Kerst en Nieuwjaar

Postkaarten t.v.v. Animal Tails vzw

Persoonlijk contact

Vroeger stuurden mensen heel veel postkaarten. Door de digitalisering is dat allemaal verminderd. Digitalisering zorgt voor meer afstand tussen mensen. Animal Tails vzw wil mensen terug dichter bij elkaar brengen. De postkaarten zijn volgens ons een hele toffe manier om het persoonlijk contact tussen de mensen terug te brengen.

Jorgen Bruggeman, oprichter Animal Tails, gebruikt de postkaarten zelf ook als onderdeel van het begeleidend werken met kinderen en jongeren. Jongeren die hij individueel begeleidt, krijgen van hem eveneens deze postkaarten. Het is voor Jorgen een vorm van contact maken en houden met de jongeren zelf.

Op de postkaarten zelf gaat het over wat Animal Tails doet, namelijk het gedrag van mens en dier aan elkaar spiegelen. Wij werken op een alternatieve manier met kinderen en jongeren, dit door begeleidend te werken met de assistentie van dieren. Dus we gebruiken dieren eigenlijk om bepaalde zaken bespreekbaar te maken en dat is ook wat er op de postkaarten gebeurt.

postkaarten animal tails_0.jpg

Het ontstaan van de postkaarten

Animal Tails startte anderhalf jaar geleden. Het begeleidend werken met kinderen en jongeren, mét assistentie van dieren, is geen goedkope manier van werken. Er moet heel wat materiaal worden aangekocht om te werken met kinderen, jongeren en dieren. Er werd gezocht naar een goede manier om de werking van Animal Tails te ondersteunen, en uiteindelijk werd beslist om postkaarten te verkopen.

Dit was een zeer bewuste keuze aangezien Animal Tails gaat over ‘mensen dichter bij elkaar brengen’ & ‘mensen een stem geven’. Postkaarten was voor ons de meest voor de hand liggende keuze om iets te doen rond dieren en om mensen terug te laten keren naar het persoonlijk contact.

collage-set4_0.png

Graag bedank ik Ateljee Heksenfee (www.ateljeeheksenfee.be), Sven Linotte (www.slgraphicdesign.be) en Stephanie Poppe voor hun fantastisch tekenwerk!
Jorgen Bruggeman, oprichter Animal Tails en gedragsbegeleider hond bij WelloPet

Lees ook een verhaal achter Animal Tails.

WelloPet wil vzw's helpen die zich inzetten voor een goed doel rond hond of kat. Meld jouw vzw aan op hello@wellopet.be en misschien is er wel iets te bedenken...


WelloPet verkoopt deze exclusieve postkaarten aan de balie in Merelbeke.
Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw Animal Tails.