Overslaan en naar de inhoud gaan
puppy-terrier

Puppy Praktijk⎥Help, mijn pup eet al het poezeneten op!

Onze Yorkshire pup draait al goed mee in ons gezin. Er is echter een 'maar'. We krijgen hem maar niet afgeleerd dat het eten voor de poezen niet voor hem is. Hoe kunnen we hem dit afleren?

Deze blog maakt deel uit van de reeks 'Puppy Praktijk'. In deze reeks behandelt gedragstherapeut dr. ir. Joke Monteny echte praktijkcases over de opvoeding van jouw pup. De theoretische achtergrond kan je vinden in haar boek 'Welkom Puppy'.

Het behandelde onderwerp is 'voeding'. Hierbij horen volgende pagina's uit het boek 'Welkom Puppy' : blz. 150 - blz. 152.
Alle andere behandelde onderwerpen vind je bij onze blogs onder de gezamenlijke titel Puppy Praktijk'.

puppy-1207816_1280_0.jpg

Voor veel pups (en honden) is kattenvoer een delicatesse. Stel je eens voor dat jij verlekkerd bent op chips. Ze zetten een schaaltje chips constant binnen jouw handbereik. Misschien kan jij je als volwassene mogelijks wel beheersen, maar leuk is anders.

Kortom, je pup stelt volledig normaal gedrag: als je iets lekkers vindt en je kan er bij, dan eet je het op! Maak het je pup daarom gemakkelijk en zorg er voor dat hij niet bij het kattenvoer kan. Plaats het eventueel in de hoogte of op een plaats waar de kat er bij kan en hij niet. Denk ook aan de kat (sowieso hebben poezen graag keuze, en dus graag meerdere bakjes voer). Dus, bij het uitkiezen van het ‘nieuwe’ plaatsje voor het voer, zorg je er ook voor dat de kat zich daar goed bij voelt en dat ze ook deze plaats verkiest om te eten.

Anderzijds is je pup volop in de groei en is voeding een zeer belangrijke basisbehoefte. Wees er dus zeker van dat hij voldoende en ook aangepaste voeding krijgt zodat hij niet constant met een hongergevoel rondloopt. Daarbij dien je ook te bedenken dat zijn behoefte aan kauwen moet ingevuld worden. 
Tip: je kan altijd online advies over voeding vragen aan onze dierenartsen

Succes! 


Ja, hou me op de hoogte van komende evenementen, lessen, lezingen of workshops over & voor puppies!