Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeding en voedingsadvies voor hond of kat

Met voeding heb je de belangrijkste sleutel in handen om invloed uit te oefenen op de gezondheid van je liefste huisdier. Zowel de keuze van de juiste voeding, als het juist doseren van de hoeveelheid voeding, is van een ontzettend groot belang. De dierenartsen en de verzorgers volgen het ideale gewicht van jouw hond of kat op en adviseren je daardoor zeer gericht. 

Wat nemen wij mee in ons advies?

  • Diersoort
  • Ras
  • Leeftijd
  • Gewicht: je kan je huisdier bij WelloPet zelf wegen of laten wegen door onze experten. Naast het meten van het gewicht wordt er ook een gewenst gewicht bepaald.
  • Risicofactoren voor jouw huisdier
  • Voorgeschiedenis
  • Activiteit van je huisdier

Voedingsadvies is altijd gratis en kan ook online gebeuren als jij dat wenst.

Wil je voordelig voeding kopen? gebruik dan de Food Care: een abonnement met tot 20% voordeel, al of niet met gratis diagnostiek, en kan gratis thuis worden geleverd.

Bij WelloPet onderscheiden we 3 soorten voeding

1. Dieetvoeding

Meer dan 2/3 van de honden en katten is zwaarlijvig en te zwaar. Bovenal: vaak weten baasjes dit, maar doen er (nog) te weinig aan. Lees hier meer over obesitas of zwaarlijvigheid bij honden of uw kat op dieet.

De dierenarts of de dierenartsassistent helpt jou verder met de juiste dieetvoeding, weegt jouw dier en begeleidt jou verder bij het dieet van jouw lieveling!

Een ideaal gewicht wordt afgelezen van een Body Condition Score.

2. Therapeutische voeding

Maar niet alleen ‘zwaarlijvigheid’ of ‘te tenger’ zijn aandachtspunten. Wist je dat veel aandoeningen van jouw hond of kat kunnen opgelost worden met een speciaal therapeutisch voer? Voorbeelden daarvan zijn suikerziekte, huid-, nier-, blaas-, darm-, gewrichts-, lever- en hartaandoeningen.

Dikwijls zorgt therapeutische voeding ervoor dat dieren langer leven, met minder pijn leven, of zich beter en aangenamer voelen. Bij WelloPet kan je terecht voor zowel therapeutische als standaard veterinaire voeding. 

De dierenarts zal op basis van een diepgaande analyse de juiste voeding adviseren, alsook de juiste dosis. Belangrijk: advies voor therapeutisch voer kan enkel nadat de dierenarts het dier daadwerkelijk heeft onderzocht!

3. Basisvoeding of Onderhoudsvoer

Deze hoogwaardige dagelijkse voeding houdt een gezonde hond of kat ook verder zo gezond mogelijk. Wij merken enkel met de beste merken: men noemt dit premium Petfood. Je merkt hun effect aan een lager verbruik per dag en een lagere hoeveelheid ontlasting. Dergelijke voeding kan je enkel kopen bij een dierenarts of in een speciaalzaak. Voeding uit de supermarkt bevat vaak, niet altijd, te weinig voedingsstoffen en teveel water of onverteerbare componenten.