Overslaan en naar de inhoud gaan

zaterdag, 1 juni, 2024

Dr. Ir. Monteny Joke

WEBINAR: Masterclass 'Taal van de hond - basis'

Van 14:00 tot 15:30

Gedragstherapeut Joke Monteny komt ons hier bij Wellopet een inkijk geven in de wondere wereld van hondencommunicatie.

Communiceren met eender welk dier is een opgave op zich. Men spreekt dezelfde taal niet, gebruikt niet dezelfde gebaren, en gebruik van geuren... is ons al helemaal onbekend. Nu honden zijn door de jaren heen, dichter bij de mens komen te staan. Worden vaak gekozen als gezinslid of als werkhond. Welk doel er uiteindelijk gekozen wordt, goede afspraken maken goede vrienden. Maar hoe maakt men nu afspraken als we elkaar niet verstaan?

Deze webinar bestaat deels uit praktijk en deels uit theorie. De praktijk zal getoond worden aan de hand van filmpjes, zodat u dit visueel kan zien.

je kan je voucher niet gebruiken voor een online webinar, wel voor een fysiek event bij WelloPet
Hoe werkt deze online WEBINAR?

Praktisch:

  • Je krijgt de dag vooraf een unieke link voor deelname doorgestuurd per mail. Deze unieke link is jouw persoonlijke toegang. Mocht je de link niet tijdig ontvangen: check je SPAM of neem zeker contact op.
  • Aan het begin van het Webinar wordt afgesproken hoe je vragen kan stellen: tijdens of na de les
  • Nadien krijg je een link om de opname van het Webinar nog opnieuw te bekijken.
  • Je ontvangt de pdf's na de workshop
  • Tip voor beginners: test je verbinding al even op voorhand. Gebruik daarvoor de handleiding 'Hoe werkt een Online Webinar'.

Honden zijn kampioenen op gebied van communicatie en zullen ook met ‘jou’ heel veel praten. Maar er is veel meer, ze zullen ook jouw blik volgen om te zien waar jij naar toe kijkt of ze volgen het wijzen van je vinger. Of misschien komt jouw hond wel voor je staan met zijn lege drinkkom om je duidelijk te maken dat hij dorst heeft. Is het praten met je hond steeds zo evident? Of zijn er ook valkuilen aan de communicatie doordat wij misschien niet steeds door de ‘hondenbril’ kijken en onze hond niet steeds door onze ‘mensenbril’?

Zou op de rug rollen ook een andere betekenis kunnen hebben dan ”aai mij op mijn buik”. Ja inderdaad dat kan en een kwispelende staart is niet steeds een blije hond… 
Het is net omdat honden zo goed kunnen communiceren, dat hun taal en de communicatie met ons niet zo in eenvoudige regeltjes te gieten is. Van signaal x (op de rug rollen) betekent niet steeds y (aai mij). Niet alleen onze taal zit vol nuances, ook die van de honden.

Kan jij bv uit volgende foto's afleiden wat deze honden te vertellen hebben? 

foto_tongelende_DH_teef.JPG      foto_kop_JRpup.JPG      foto_blaffende_beagle.JPG

Van 14:00 tot 15:30