Overslaan en naar de inhoud gaan

zaterdag, 28 november, 2020

Workshop Wek de speurneus in je hond (aangepast programma per 2p.)

Wek de speurneus in je hond: november

Van 10:00 tot 11:00

Petra Hosteaux van Poot in Hand, komt naar Wellopet met haar workshop 'Wek de speurneus in je hond'.
Onze workshop daagt jouw hond uit om zijn innerlijke speurneus boven te halen. Eerst geeft onze gedragsconsulente de deelnemers een kwartiertje uitleg over speurwerk. Met hierop volgend een demonstratie waarin het speurritueel getoond wordt. Hierna kan je per 2 zelf aan de slag in enkele oefeningen om de hond te motiveren stap voor stap zijn neus te gaan gebruiken op de grond.

Tenslotte proberen we met elke hond een heel kort spoor te lopen. Sommige honden zullen op die korte tijd weg zijn met hun neus, andere zullen iets meer tijd of oefening nodig hebben.

Deze workshop is geschikt voor honden die sociaal zijn naar andere honden (op zijn minst 8 maanden leeftijd), kwestie van niet te veel op een negatieve manier afgeleid te zijn. Alsook voor mensen zonder hond die dieper op speurmethoden zoals Trailing willen ingaan.

Alle inschrijvingen en betalingen lopen via het externe Eventbrite-platform.
Gebruik onderstaande knop en volg de betaalinstructies.
Hoe betaal ik met een waardebon of mijn PetBudget?

Van 10:00 tot 11:00
Zwanger en hond

Lezing: Zwanger? Maak jouw hond babyproof!

Van 10:30 tot 12:00

Annelies Van Nuffel komt nog eens langs bij Wellopet, met haar lezing 'Zwanger? Maak je hond babyproof'.

Vergeet ook je hond niet voor te bereiden op de komst van de baby! Als er een kindje of kleinkind op komst is binnen een gezin, gaat er veel aandacht uit naar de toekomstige ouders en de verwachte baby. Veel gezinnen of toekomstige grootouders hebben ook een hele leuke huishond waarvan ze hopen dat die het weldra uitstekend gaat vinden met het nieuwe gezinslid.

OPGELET: Deze lezing gaat door in onze vestiging in Lochristi!

Vaak is dat zo, maar even vaak heeft deze verandering in gezinssituatie een grote invloed op de hond, groter dan oorspronkelijk gedacht. Jammer, want er zijn heel wat handige tips die je kan gebruiken om voor je viervoeter voor te bereiden.

Heb je een hond en ben je zwanger of wordt je binnenkort grootouder? Dan kan je vast wel iets nuttigs opsteken tijdens deze lezing.

Over Annelies:
Annelies Van Nuffel is eigenaar en lesgever binnen hondenschool Happy Tail te Erpe Mere en trotse mama van Lukas (7 jaar), Lotte (6 jaar) en hondjes Wodan en Hera. Naast de opvoeding voor pupjes, gedragsbegeleiding en workshops voor volwassen honden, zet ze zich binnen Happy Tail al enkele jaren in om een veilige en leuke omgeving te creëren voor kinderen en honden. Annelies volgde ook de 6-maand opleiding bij Dierbare Ontmoetingen om zich verder te specialiseren in de combinatie Kind en Hond.

 

Wens je graag wat meer over Annelies te weten te komen, kijk dan zeker eens op haar website

 

Alle inschrijvingen en betalingen lopen via het externe Eventbrite-platform.
Gebruik onderstaande knop en volg de betaalinstructies.
Hoe betaal ik met een waardebon of mijn PetBudget?

Van 10:30 tot 12:00
Klitvrije kat

Lezing: Klitvrije kat, zo doe je dat!

Van 14:00 tot 15:30

Wendy Govers van Cats Only komt haar boek "Klitvrije kat, zo doe je dat" voorstellen bij WelloPet! Kom in deze lezing te weten wat je allemaal kan doen om vachtproblemen op te lossen en te voorkomen in de toekomst!

In het leuke boek ‘Klitvrije kat, zo doe je dat’ lees je alle noodzakelijke tips & tricks hoe je de vacht van jouw kat in topconditie houdt. Met een prachtige glans, zonder pijnlijke klitten. Het boek helpt je van A tot Z naar een prachtvacht voor jouw kat. In deze complete handleiding leer je stap voor stap hoe jouw kat een prachtvacht krijgt en houdt.

 

Klitvrije kat, zo doe je dat is de perfecte gids voor elke catlover! 

Wat kom je te weten: 

  • De kat en zijn gedrag

  • Welke materialen moet je wel of juist niet gebruiken bij de vachtverzorging van je kat?

  • Hoe voorkom je pijnlijke, lelijke klitten in de vacht van je kat? Wat is de oorzaak? 

  • Hoe verzorg je de vacht van je kat in het voorjaar tijdens de rui?

  • Hoe verzorg je de vacht van je kat tijdens een warme zomer of tijdens de koude wintermaanden? Hoe beïnvloeden seizoenen de vachtproblemen? 

  • Hoe achterhaal je de vachtgroeicyclus van je kat?

  • Inclusief handige stappenplannen én handige tips voor eerste hulp bij vachtproblemen van je kat! Het boek is voorzien van mooie foto’s ter illustratie. Incl. toelichting juist gebruik en ideale keuze van borstels en kammen.

Wie is Wendy Govers? 

De auteur, Wendy Govers-van Thiel, is eigenaar van Cats Only Kattenhotel & Katsalon in Gemert. Zij is gediplomeerd dierverzorgster, gespecialiseerd kattentrimster en praktijkdocent trimmen. En natuurlijk kattengek! Daarnaast houdt zij zich ook bezig met het verspreiden van kennis door middel van het opleiden van kattentrimmers, alsook het geven van workshops aan katteneigenaren.

Wendy aan het werk!

Van 14:00 tot 15:30