Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedragsbegeleiding of gedragstherapie voor de kat

gedragsbegeleiding voor de kat

Kort overzicht

Wat Kattengedragstherapie door gedragsbegeleider of gedragstherapeut
Prijs Indien bij WelloPet door gedragsbegeleider: € 25,5 voor een half uur ● € 51 voor een uur
Indien bij WelloPet door gedragstherapeut: € 99 voor een uur
Indien bij WelloPet door gedragstherapeut in groep (max. 4 p.): € 24 voor een uur
Indien bij jou thuis door gedragstherapeut: € 239 + verplaatsing € 0,5/km
Waarom op maat hulp bij ongewenst gedrag herstelt de band tussen dier en mens en vermijdt afscheid

 

Het gezelschap van een kat kan ons veel plezier geven. We kijken graag naar katten, ze zijn mooi en bewegen zich elegant. Ze maken ons aan het lachen met hun spel en capriolen, en ontroeren ons als ze zich wassen of slapen. Ook is het heel gezellig als ze spinnend op schoot of naast ons liggen.

Maar wat als ze ongewenst gedrag vertonen? Een angstige, agressieve of onzindelijke kat kan voor teleurstelling, frustratie en ook stress zorgen. Veel eigenaren denken dat ze er mee moeten leren leven, of overwegen hun kat af te staan. Dat is gelukkig niet nodig: probleemgedrag is in veel gevallen op te lossen door kattengedragstherapie.

Wat we absoluut willen vermijden is een breuk in de band tussen dier en mens, waarbij het baasje genoodzaakt lijkt om afstand te doen van het huisdier omwille van ongewenst of probleemgedrag. Er belanden teveel huisdieren in een asiel, laat ons er samen aan werken om dit te vermijden.

kattengedragstherapie

Een gedragsbegeleider versus een gedragstherapeut

Je wordt geconfronteerd met behoorlijk ongewenst gedrag van je kat en je wenst hulp. Gedragsproblemen bij katten kunnen om diverse redenen ontstaan. We praten over agressie, angst, stress, sproeien, … Het kan zijn dat een kat in een omgeving leeft die niet voldoet aan zijn natuurlijke, instinctieve gedragsmatige behoeften. Ook kan het zijn dat een kat ongewenst gedrag heeft aangeleerd, of nooit geleerd heeft met bepaalde dingen om te gaan.

Twee sporen voor een oplossing begeleiding & therapie
 

 • a) De gedragsbegeleider werkt bij WelloPet zelf. Een gedragsbegeleider is jouw eerstelijnshulp. In een adviserende consultatie wordt jouw vraag en probleem ontleed en krijg je op maat tips en raadgevingen.
  Een consultatie kost € 25,5 voor een half uur, of € 51 voor een uur.
   
 • b) Je kan een afspraak maken met de gedragstherapeut bij WelloPet zelf. Een gedragstherapeut is jouw eerste- & tweedelijnshulp. In een adviserende consultatie wordt jouw vraag en probleem ontleed en krijg je op maat tips, raadgevingen en een eerste aanzet tot therapie.
  Een consultatie kost € 99 voor een uur.
  Voor een consultatie is deze ingevulde vragenlijst 'gedragstherapie kat' als voorbereiding absoluut noodzakelijk!
   
 • c) Regelmatig organiseert de gedragstherapeut bij WelloPet de lessenreeks Cat Vision. In 5 lessen ga je samen met de gedragstherapeuten op ontdekking in de leefwereld van de kat. Door het behandelde thema wordt jouw vraag of probleem ontleed en krijg je op maat tips, raadgevingen.
  Je vindt de meest recente planning in onze kalender 'workshops'
  thema's: o.a. 'Plassen buiten de bak'
  'Sproeien''Agressie tussen katten''Agressie naar mensen''Krabben aan meubilair'...
   
 • d) Wanneer je huisdier heel ernstige gedragsproblemen stelt, waar niet zomaar een antwoord voor te bedenken is, zal de gedragsbegeleider jou doorverwijzen, of neem je contact, met de gedragstherapeut om een oplossing te vinden bij jou thuis(*). Dit is voluit gespecialiseerd tweedelijnsadvies en -hulp.
  Bij WelloPet werken we samen met de beste therapeuten voor katten. De therapeut bekijkt het dier in zijn omgeving en bij jou thuis, en vooral in zijn relatie met het baasje. Door intense begeleiding, in de eigen omgeving, bij jou thuis, kan de therapeut jou helpen om het gedrag van mens en kat beter op elkaar af te stemmen. Een positieve en belonende attitude staat centraal:  een Happy Pet, samen met een Happy Baasje!
  De kostprijs wordt geval per geval apart bepaald, i.f.v. van duur en intensiteit van de begeleiding of therapie. In de meeste gevallen is dit de standaardprijs: € 239 / thuisbezoek(*) + € 0,5 / km verplaatsing.
  (*) standaard is er één bezoek aan huis, en gebeurt de opvolging per mail (2 weken lang, inbegrepen in de prijs)

Gedragsbegeleiding of gedragstherapie voor katten is de beste oplossing om gedragsproblemen zoals angst, agressie, ongehoorzaamheid en verlatingsangst te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. Je krijgt inzicht in het gedrag van jouw kat en ontvangt een plan van aanpak waarmee je zelf aan de slag kunt. 

Maak kennis met het team gedragsbegeleiders van WelloPet. 
Download de vragenlijst voor gedrag kat en breng hem ingevuld mee naar jouw consultatie.

Contacteer de gedragsbegeleider kat

Lees ook de kat en zijn omgeving, checklist voor een gelukkige kat en eerste hulp bij onzindelijke katten.