Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema van de maand december: Soepele gewrichten

Soepele gewrichten

December: Soepele gewrichten

1 op 5 honden, en ook katten krijgen vroeg of laat te maken met artrose, of met slijtage van het gewrichtskraakbeen. Bij dieren ouder dan 7 à 8 jaar loopt dit op tot 80%. Kortom: dit komt zéér vaak voor.

Het kan te maken hebben met hun persoonlijke aanleg, met zware trainingen of met een vroeger gewrichtsletsel. Doch: ouderdom is de meest evidente reden. Als je huisdier ouder is dan 7 jaar en moeite heeft met opstaan of springen, niet graag wandelt, of als je ziet dat je huisdier pijnlijk is bij het aaien en het kammen, dan is het tijd om daar wat aan te doen.

In december slaan we de handen in elkaar om jouw huisdier, jong of oud, soepel te laten bewegen! Voor een langer, aangenamer en gezonder leven!

FysioPet

In 2021 lanceerden we een nieuw programma: FysioPet. Een traject onder begeleiding van een fysiotherapeut waar je de technieken van massage en bewegingsoefeningen aanleert om jouw hond soepeler te laten bewegen, wat een aangenamer leven teweeg brengt.

Er zijn verschillende formules die op maat van jou aangeboden worden, zodat iedereen wiens hond wat minder soepel beweegt, toch de kans heeft om zijn of haar hond te helpen. In deze eerste testfase van ons nieuwe programma, kan je aan een voordelig tarief instappen in FysioPet. Voor €59 ipv €115 krijg je een privé-workshop van 1,5u en 4 oefensessies in groep om jou te leren masseren en bewegingsoefeningen toe te passen. Stuur nu een mail naar WelloPet om je in te schrijven.

Ontdek meer over FysioPet

Doe de thuistest

Heb je een hond met een verlaagde mobiliteit? Dan zijn er in je huis misschien meer drempels en lastige plaatsen voor je honden, dan je denkt. Met deze test kom je snel te weten of jouw huis nog een fijne thuis is met betrekking tot bewegen en spelen. 

Op het einde van de test geven we ook nog een handige checklist mee om jouw thuis snel en efficiënt aan te passen voor honden met een verlaagde mobiliteit. 

Doe de thuistest

Lees meer, leer bij, en verruim je begrip met onze blogs

Oudere honden vinden een lange wandeling lastig. Hun uithoudingsvermogen schiet te kort, de energie ontbreekt hen gewoon. Rust roest, maar dat kan je tegengaan met bijvoorbeeld een vijftal leuke oefeningen om tijdens korte wandelingen uit te voeren. Die oudersdomkwaaltjes bij een hond zijn een gesel. Dus we kunnen maar beter begrip opbrengen en ons wat aanpassen. Belangrijk is om opmerkzaam te zijn. Tijdig problematische zaken opmerken, kan het herstelproces ferm inkorten. Zo kijk je bij ouder wordende katten en houden maar beter uit naar indicatoren van gewrichtsproblemen. Ook hier schreven we een blogbericht rond: zo herken je de eerste tekenen van slijtage aan de gewrichten van je hond of kat. Wanneer het écht onmiskenbaar is dat je hond gewrichtspijnen heeft, dan kan je aan de slag met deze pijnverlagende tips voor honden met gewrichtsslijtage.

Ontdek al onze blogs over beweging en soepele gewrichten in onze sectie 'Vragen & Advies'... Heb je nog vragen rond gewrichten bij honden of katten? Stuur ze dan gerust in, onze experts beantwoorden die met veel plezier.

Een individuele vraag, wil je advies of ben je een beetje ongerust?

Stuur ons een bericht, geef ons een belletje, chat op Facebook of maak een afspraak met één van onze dierenartsen. Wij staan graag tot jouw dienst. Tijdig ingrijpen voorkomt veel leed en pijn.

Stel ons jouw vraag