Overslaan en naar de inhoud gaan
Hond-met-overgewicht

Hoe bestrijd je overgewicht?

Uw hond of kat op een gezond gewicht krijgen en houden is het grootste cadeau dat je aan je huisdier kan geven. We spreken dan over een aangenamer leven, een betere band tussen beestje en baasje, en een betere mobiliteit voor het dier. Naast een betere algemene gezondheid en een langere levensverwachting. Met deze tips bestrijd je overgewicht.

Doe de test 'ideaal gewicht'

overgewicht

Wat te doen tegen overgewicht

Overleg met je dierenarts zodat je weet hoeveel je hond of kat kan of moet afvallen, in welke tijdspanne dit kan gebeuren en welke gevolgen je huisdier reeds ondervindt van obesitas. De belangrijkste veranderingen waarmee we je al op weg kunnen helpen in het afslankingsproces van je huisdier zijn :

 • Meer beweging 
  Ook als je hond of kat absoluut niet graag beweegt, probeer ze toch te stimuleren! Ultiem kan je een loopband overwegen, dit kan je per beurt gebruiken op locatie of thuis huren
 • Laat je dier zoeken om eten
  - Zet het eten op verschillende plaatsen
  - Zet het eten en drinken weg van het slaapplekje
  - Steek voeding in een voetbal, zo zijn ze langer bezig met eten
  - Hou je huisdier bezig met katten- of hondenpuzzels. Hier vind je enkele voorbeelden van voederspeeltjes.
 • Doe mee aan allerlei activiteiten, zoals hondenwandelingen, hondenfitness, ...
 • Bij WelloPet kan je meedoen aan de speelweide of andere workshops
 • Geen tussendoortjes! Ook als je hond of kat bedelt, geef je er niet aan toe. Leid het dier af door een spelletje te spelen.
 • Aanpassen van de voeding. Overleg met je dierenarts of jouw huisdier op een dieetvoeding kan staan . Je kan een gedetailleerd advies krijgen, tot zelfs een persoonlijke opvolging en dieetbegeleiding.

Met voeding heb je de belangrijkste sleutel in handen om invloed uit te oefenen op de gezondheid van je liefste huisdier.
Zowel de keuze van de juiste voeding, als het juist doseren van de hoeveelheid voeding, is van een ontzettend groot belang.

Doe de test 'Een ideaal gewicht?' >>

Vraag gratis (online) voedingsadvies aan de dierenarts >> 

even geduld, het formulier is aan het laden

 
powered by Typeform