Overslaan en naar de inhoud gaan
Hond-met-overgewicht

Hoe bestrijd je overgewicht?

Uw hond of kat op een gezond gewicht krijgen en houden is het grootste cadeau dat je hen kan geven. Je bezorgt hen een aangenamer leven aangezien de mobiliteit en levensverwachting stijgt. Ook de band tussen beestje en baasje wordt alleen maar sterker. Met onderstaande tips bestrijd je overgewicht.

overgewicht

Wat te doen tegen overgewicht?

Overleg met je dierenarts zodat je weet hoeveel je hond of kat kan of moet afvallen, in welke tijdspanne dit kan gebeuren en welke gevolgen je huisdier reeds ondervindt van overgewicht. De dierenarts helpt ook om medische oorzaken uit te sluiten en gewrichtsproblemen op te sporen.

Blijft jouw viervoeter enkele overtollig kilo’s meesleuren en weet je zelf niet hoe je dit kan oplossen? Met ons afslankplan ga je op een wetenschappelijke manier aan de slag om jouw huisdier een gezonder leven aan te bieden. 

 • Meer beweging 
 1. Dagelijks een kwartiertje extra wandelen, extra speelmomenten inplannen, … Bouw beweging geleidelijk op en maak er een dagelijkse gewoonte van.
 2. Vraag bij gewrichtsproblemen steeds advies aan jouw dierenarts
 3. Doe mee aan allerlei activiteiten zoals hondenwandelingen, speelweides, … Bij WelloPet kan je meedoen aan de workshops
 • Laat je dier zoeken om eten
  Het is absoluut niet erg om jouw huisdier te laten werken voor eten. Ze zijn geboren jagers en werken heel graag voor de kost. Enkele tips:
 1. Zet het eten en drinken weg van het slaapplekje
 2. Zet het eten op verschillende plaatsen
 3. Hou je huisdier bezig met katten- of hondenpuzzels. Je kan een assortiment vinden in elke vestiging van WelloPet.
 • Let op met tussendoortjes
 1. Vermijd tafelrestjes.
 2. Geef niet telkens toe wanneer je hond of kat bedelt. Speel een spelletje om hen af te leiden.
 3. Kies voor gezonde tussendoortjes die goed zijn voor de tanden. Ga eventueel aan de slag met tips van onze Food coaches.
 4. Je kan brokjes droogvoer gebruiken als tussendoortje en dit in mindering brengen met de droogvoermaaltijden.
 5. Laat jouw huisdier werken voor tussendoortjes. Geef het niet zomaar.
 6. Let op met de hoeveelheid tussendoortjes en spreek af met je huisgenoten hoeveel tussendoortjes je al gegeven hebt aan je dier.
 • Aanpassen van de voeding 
 1. Verlaag niet zomaar de porties! Gezond afvallen is de boodschap. Jouw dier moet de nodige voedingsstoffen krijgen en mag geen spieren afbreken tijdens het afvallen. Het welzijn van jouw dier staat steeds voorop.
 2. Overleg met je dierenarts of jouw huisdier op een dieetvoeding kan staan . Je kan een gedetailleerd advies krijgen, tot zelfs een persoonlijke opvolging en dieetbegeleiding door een voedingsspecialist(e).

Met voeding heb je de belangrijkste sleutel in handen om invloed uit te oefenen op de gezondheid van je liefste huisdier.
Zowel de keuze van de juiste voeding, als het juist doseren van de hoeveelheid voeding, is van een ontzettend groot belang.

Doe de test 'Een ideaal gewicht?' >>

Vraag gratis (online) voedingsadvies aan de dierenarts >> 

even geduld, het formulier is aan het laden

 
powered by Typeform