Overslaan en naar de inhoud gaan
Kat likt aan gras

Vergiftiging bij hond of kat: hoe te behandelen?

Help, mijn kat of hond heeft een vergiftiging opgelopen! Wat nu?

Heeft jouw hond of kat iets verkeerds gegeten en dus een vergiftiging opgelopen, laat het dan nooit zomaar braken. Bij diverse stoffen zorgt dit juist voor extra beschadiging van de slokdarm. Neem in geval van vergiftiging direct contact op met je dierenarts. Die kan je vertellen of je zelf al iets kan doen of dat je zo snel mogelijk naar de praktijk moet komen.

Houd indien mogelijk het verpakkingsmiddel van de opgenomen stof of het kaartje van de desbetreffende plant bij de hand zodat je de dierenarts precies kunt vertellen om welke stoffen het gaat. Moet je jouw dier toch laten braken, gebruik daarvoor dan nooit zout! Het dier kan daardoor een zoutvergiftiging oplopen en zelfs overlijden. Je dierenarts kan jouw dier een injectie geven waardoor het gaat braken.

Zorg ervoor dat je weet wat schadelijk kan zijn voor je hond of kat.

Heel veel voeding die wij graag eten als mens of die vrij in de natuur te vinden is tijdens een wandeling, kan schadelijk zijn voor je huisdier. Het kan dan al gaan om chocolade, druiven, paddenstoelen, of een heel aantal andere zaken die voor ons gevaarloos lijken. Weet je niet welke voeding giftig of schadelijk kan zijn voor je huisdier? Lees onze andere blogartikelen rond vergiftiging bij dieren. 


Bang dat uw huisdier vergiftigd is?

Contacteer onze dierenartsen over vergiftiging