Overslaan en naar de inhoud gaan

Puppy's en Kittens in de kijker


Een nieuwe puppy of kitten in huis

Niets zo zalig als een nieuwe puppy of kitten in huis! Het is een leuke en schattige, maar ook intense en spannende periode. Uiteraard wil je jouw pup of kitten de beste start mogelijk geven en een hechte band opbouwen, zodat je nieuwe huisdier zich meteen thuis voelt. 

Het is dan ook logisch dat je soms kampt met onzekerheden en denkt "doe ik het goed?", "wat nu?" en "oei, mag en kan dat wel?". Om jou de nodige gemoedsrust te geven, organiseren we bij WelloPet tal van initiatieven zoals onze Puppy Start Avond, Puppygewenning en Kittengewenning, en voorzien we ook handige tools zoals onze Puppygids en Kittengids.  


Met andere woorden, WelloPet staat voor je klaar en helpt je om jouw schattig kleintje de beste bescherming, de juiste voeding, een gezonde vacht, het gewenste gedrag en voldoende beweging te geven. We doen dit samen, met één gemeenschappelijk doel: jouw lieveling een mooi en gezond leven geven

Haal je geen puppy of kitten, maar een adoptiehond of adoptiekat in huis? Of ben je al een eindje uit de puppyfase of kittenfase? Geen probleem, het advies en de hulp die we bieden zijn ook van tel voor oudere dieren! Of misschien heb je wel familie, vrienden of kennissen met een nieuwe puppy of kitten in huis?

Wat kom je allemaal te weten in deze blog?
Klik op de link voor een snelle toegang naar het onderwerp! 

 1. Gratis gewenning voor Puppy en Kitten
 2. Gemakkelijk &  voordelig: het Friends 4 Life Plan
 3. Puppy Start Avond te Kuurne
 4. Download de Puppygids of Kittengids
 5. Puppycoaching bij jou thuis
 6. De juiste voeding voor jouw Pup of Kitten
 7. Al onze gratis geschenkbox gehad?
 8. Meer leesvoer
 9. Ben je een echte kenner? Doe de quiz!

Puppygewenning en kittengewenning: goed begonnen is half gewonnen

Bezoekjes aan de dierenarts en het trimsalon zijn spannend voor een kleine pup of kitten. Bij WelloPet willen we die ervaring zo vlot en positief mogelijk laten verlopen, en daarom geven wij aan elke puppy (tot de leeftijd van 7 maanden) en kitten respectievelijk een gratis puppygewenning en kittengewenning. Tijdens dit moment kan je lieveling gratis komen wennen aan de geluiden, geuren en handelingen in de consultatieruimte van onze dierenarts (voor puppy's en kittens) en ons trimsalon (enkel voor puppy's).

Wist je trouwens dat WelloPet beschikt over het Cat Friendly Label? In Waregem en Lochristi hebben we zelfs een aparte kat-consultatieruimte waar jouw kitten vrij kan lopen, klimmen en krabben. 

De puppygewenning bij het trimsalon bestaat uit 3 gratis sessies van 10 minuten. De puppy- of kittengewenning bij de dierenarts bestaat uit 1 gratis sessie.

Bij de eerste echte trimbeurt - na de gratis sessies - voorzien we een mooi trimdiploma met een inlijsting van jouw puppy zijn, of jouw kitten haar, eerste haarplukje.


Friends 4 Life Plan: een voordelig plan op maat van je huisdier

Tijdens de eerste persoonlijke consultatie beantwoorden onze dierenartsen en assistenten al je vragen. Je krijgt een welkomstpakket met een handige gids en een gratis probeerverpakking puppy- of kittenvoeding. Ze leggen je ook het concept van ons Friends 4 Life Plan uit, een voordelig en zorgeloos alles-in-één plan dat alle nodige diensten en verzorging voor het eerste puppy- of kittenjaar bundelt. Denk maar aan vaccinatie, ontworming, ontvlooiing, anti-teken, nagels, ogen, oren, ...

Daarnaast wil WelloPet jou belonen wanneer je jouw pup of kitten van de nodige zorgen voorziet. Daarom krijg je van ons een bedrag van 50 euro op je WelloPet PetBudget-kaart. Hiermee kan je voordelig naar de trimmer, gedragsbegeleider of kan je deelnemen aan één van onze evenementen. Je kan de kaart later ook inzetten voor preventieve medische diensten of preventief onderzoek.

 


Puppy Start Avond: hoe een puppy opvoeden

Elke start is moeilijk, en zeker wanneer je voor de eerste keer een kersvers hondenbaasje bent. Daarom organiseert WelloPet een tweemaandelijkse gratis Puppy Start Avond, waar je alle nodige informatie uit de eerste hand van onze dierenarts en -assistent krijgt. Er is ook ruimte voor vragen en iedere deelnemer krijgt een gratis goodiebag.

De volgende editie staat gepland op vrijdag 15 december, in WelloPet Kuurne (aan Duponzoo, naast Aldi). We starten om 18u45 met een drankje. Deze puppy infoavond is gratis, je hoeft je enkel hier in te schrijven. 

Belangrijk! Deelnemen doe je zonder jouw puppy. Voor meer info, klik hier

 

 


Puppygids en Kittengids: handige tips & tricks

Download ook zeker onze handige Puppygids en Kittengids, de holy dog and cat bible voor thuis. In deze gids vind je alles waarop je moet letten bij het grootbrengen van je pup of kitten.

"kitten gids"


Start to Puppy: Puppycoaching bij jou thuis

De eerste maanden met jouw pup zijn bepalend voor zijn of haar gedrag. Het is dan ook heel belangrijk om de opvoeding van je pup meteen goed aan te pakken. Wil je graag advies van onze gedragsbegeleider bij jou thuis, op maat van jouw pup en je leefsituatie? In dit geval zijn onze Start To Puppy-sessies the way to go!

Start To Puppy is een reeks van 5 individuele workshops Puppycoaching (1 x 1uur, 4 x 45 min.) bij jou thuis. Je kan deze reeks alleen of met het hele gezin volgen.

Gedragsbegeleiders Lisa of Kristel luisteren naar jullie wensen en bepalen samen met jullie het tempo en de inhoud van de lessen, alsook wanneer de lessen zullen doorgaan. Op het einde van de workshops ontvangt jouw pup een officieel diploma. Alle lessen worden gedocumenteerd door - en in samenwerking met - hondengedragstherapeute Joke Monteny en haar boek "Welkom Puppy".

 


De juiste voeding voor mijn puppy en kitten

De juiste voeding is enorm belangrijk voor de gezondheid van je huisdier. Puppy's en kittens groeien namelijk heel snel, en verbruiken ontzettend veel energie. 

Zowel de kwaliteit van de voeding als de juiste hoeveelheid zijn van groot belang, iets wat vaak onderschat wordt. Onze partner Hill’s Pet Nutrition ontwikkelde een handige calculator, die in enkele seconden de juiste hoeveelheid voer per dag voor jouw puppy berekent.  

 • Voor de calculator puppy, klik hier
 • Voor de calculator kitten, klik hier

Wil je graag advies op maat voor jouw puppy of kitten? Onze dierenarts, - assistent of foodcoach helpen je graag! Tijdens de eerste consultatie krijg je sowieso een gratis probeerverpakking, en dankzij ons beloningsprogramma ontvang je ook tweemaal per jaar extra kortingsbonnen. 

Wil je graag nog meer info over onze aanpak voor de beste voeding? Lees hier meer. 


Puppybox en kittenbox: een gratis welkomstpakket 

Samen met onze partners stelden we een leuke geschenkbox met goodies en waardebonnen samen voor puppy's en voor kittens. Wij voorzien één geschenkbox per persoon. Heb je de box nog niet ontvangen tijdens een WelloPet opening of bij de start van een Friends 4 Life plan? Dan kan je jouw pakket hieronder  aanvragen om op te halen bij een WelloPet vestiging naar keuze. Vraag hier je puppybox en hier je kittenbox aan. 


Extra leesvoer over puppy's en kittens

Puppy's

 

Kittens


Ben jij een echte Puppy & Kitten kenner? 

Dierenarts Celine daagt je uit! Doe mee aan onze quiz en ontdek of jij een echte puppy of kitten expert bent! Kies hier voor de puppy of de kitten quiz!

even geduld, de wedstrijd is aan het laden...

 
powered by Typeform

 
powered by Typeform