Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema van de maand november: Ideale voeding, ideaal gewicht

Ideale voeding, ideaal gewicht

November: Ideale voeding, ideaal gewicht

Met voeding heb je de belangrijkste sleutel in handen om invloed uit te oefenen op de gezondheid van je liefste huisdier. Zowel de keuze van de juiste voeding, als het juist doseren van de hoeveelheid voeding, is van een ontzettend groot belang voor het gewicht van je viervoeter.

Daarnaast kan het zijn dat jouw huisdier nood heeft aan de hulp van een expert om de juiste voeding binnen te krijgen en op het juiste gewicht te komen. Daarvoor kon je al heel lang rekenen op de expertise van onze dierenartsen, die op basis van een medische diagnose therapeutische voeding aan kunnen raden.

Maar deze maand stellen we ook onze nieuwe voedingsspecialiste Lore voor. Lore is een gediplomeerd diëtiste die zich bijschaafde in de agro- en biotechnologie om haar skills toe te passen op huisdieren. Vanaf november 2021 volgt ze bij WelloPet alle honden en katten op die begeleiding nodig hebben op vlak van voeding. Haar aanstelling komt voort uit het onderzoek naar obesitas bij honden dat WelloPet samen met UGent, Artevelde Hogeschool en Vives Hogeschool voerde in het voorjaar van 2021.

Heeft jouw kat of hand het ideale gewicht?
 

Doe de test!

Ik heb hulp nodig!!! Wat nu?

Wel, er zijn verschillende mogelijkheden, je ontdekt ze hieronder:

1. Echt voedingsadvies, persoonlijk en op maat, van Food Coach Lore

Onze Food Coach ontdekt graag wat meer over jouw hond of kat om op basis daarvan gericht voedingsadvies te geven. Met onderstaande enquête leer je ons meer over het ras, leeftijd, gewicht, risicofactoren, voorgeschiedenis en activiteit van je huisdier. Wij sturen je daarop graag een overzichtelijk advies om mee aan de slag te gaan.

Vraag langs deze weg jouw gratis online voedingsadvies aan !

2. Kom langs voor een voedingsconsult

Voor dieren die wat begeleiding kunnen gebruiken, zijn er individuele consultaties mogelijk. Daar kunnen we dieper ingaan op eventuele struikelblokken in de voeding en kunnen we ook medische problemen uitsluiten. Op basis van ons onderzoek krijg je advies op papier mee huiswaarts en kunnen we samen bepalen of een verder traject nodig is.

Stel jouw vraag aan onze Food Coach via lore.moernaut@wellopet.be

3. Fitter dankzij het Afslankplan

Overgewicht heeft vele nadelen bij huisdieren: de levenslust neemt af, de levensverwachting wordt korter en het risico verhoogt op verscheidene soorten ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen, leverproblemen en heel wat meer. Daarom is het dus heel belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen wanneer je trouwe vriend enkele kilo’s te veel weegt. 

Het kan voor baasjes echter een hele klus zijn om hun geliefde viervoeter terug naar een gezond gewicht te brengen. Om die reden bieden onze Food Coaches het afslankplan aan. Voor een vast bedrag van €95 wordt jouw viervoeter 12 à 18 weken nauw opgevolgd en regelmatig gewogen zodat je samen tot een gezond gewicht kan komen voor jouw hond of kat. 

Je krijgt een uitgebreid advies op papier mee om het gewicht goed op te kunnen volgen. Naast het meten van het gewicht wordt ook het gewenste gewicht bepaald. De Food Coach helpt jou langs het hele traject: welke voeding, aangepaste hoeveelheden, bewegingsadvies, gewoontes aanleren, snacks plannen... Alle ingrediënten om van jouw huisdier een fit en blij beestje te maken.

Ook krijg je de mogelijkheid om gratis gebruik maken van een activity tracker om na te gaan of je dier wel voldoende beweging krijgt. Daarbovenop kan je een looptest op de loopband laten afnemen.

Lees meer over het afslankplan

Alvast een cadeau van WelloPet: 10% korting op voeding dankzij de Food Code

Op lekkere en gezonde voeding die aan alle criteria voldoet, hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Om die financiële drempel een beetje te verlagen, bieden wij de “Food Code” aan! Dit is een code waarmee je 10% korting kan krijgen op alle voeding in onze webshop. Als je telkens voor minstens €100 bestelt, kan je zelfs een korting van 20% aanvragen. Of wil je altijd 20% korting? Dan nodigen we je uit even naar het Life Plan te kijken. 

Wat hangt daaraan vast, hoor ik je denken? Helemaal niks! Vraag simpelweg via onderstaand formulier gratis je Food Code aan, en geniet van de voordelen. Wij zullen je nooit verplichten tot een aankoop.

Lees meer over voeding

Ons team van dierenartsen en voedingsconsulenten hebben deze tips en blogs voor jou geselecteerd! Hoe meer iemand iets begrijpt, hoe meer die de juiste beslissingen kan nemen...

Obesitas bij honden
Moet uw kat op dieet?
Opgelet met hondensnacks!
Video: Voel zelf aan het lijf van jouw hond op zijn/haar gewicht wel of niet ideaal is
Hoe kan je een loopband voor jouw hond gebruiken?
Hoe bestrijd je overgewicht?

ontdek alle voeding rond overgewicht in de webshop

Doe hier de test: ideale voeding • Ideaal gewicht

6 korte vraagjes! En je krijgt een beter inzicht in hoe het is gesteld met jouw huisdier 🐾🐾

(even geduld, de test is aan het laden)

 
powered by Typeform

Producten in de kijker