Overslaan en naar de inhoud gaan

Thema van de maand oktober en november: gewicht, gewrichten, voeding & beweging

De grote boosdoener bij huisdieren: overgewicht 

Elk baasje wil dat hun huisdier een lang en gezond leven leidt. Maar één sluipende boosdoener gooit vaak roet in het eten, namelijk overgewicht.

Niet minder dan 1 op 2 honden en katten heeft te kampen met ongezond overgewicht. Als baasje is het vaak moeilijk om je strikt aan de toegelaten porties te houden en een minimum van snoepjes te geven wanneer je lieveling zijn/haar puppy eyes in de strijd gooit. We hebben ook de neiging om het mollige Garfield gehalte van onze kat schattig te vinden, maar de realiteit is bikkelhard. Obesitas verhoogt de gezondheidsrisico's van je huisdier sterk. 

Benieuwd of jouw hond of kat het ideale gewicht heeft? 

Doe de test!

Zo werkt overgewicht onder andere gewrichtsproblemen in de hand, en vice versa. Zwaardere honden en katten bewegen minder en worden strammer, inactieve huisdieren met artrose verzwaren sneller. Enkele harde cijfers: 1 hond op 5 krijgt hier vroeg of laat last van, en 80% van de honden ouder dan 8 jaar lijden aan artrose. 

Maar honden en katten zijn enorm goed in het verbergen van hun pijn, zeker als het om chronische pijn gaat. Hierdoor merken we als baasjes het probleem niet - of te laat - op, en schrijven we de verminderde activiteit aan het ouder worden toe. 

Bij WelloPet willen we graag samen deze problematiek op een goede en efficiënte manier aanpakken. Daarom hebben wij enkele interessante aanbiedingen voor jou:

1. 10% korting op elk opgestart afslankplan. Het afslankplan is een traject van 4 consultaties - inclusief verschillende weegmomenten - met advies en begeleiding van onze professionals gedurende 4 maanden. Dankzij deze totaalaanpak kunnen we het overgewicht van je huisdier efficiënt aanpakken, wat de kans op succes en een gezonder leven voor je lieveling aanzienlijk verhoogt. Daarnaast krijg je ook een gratis metalen voederkom met geïntegreerde weegschaal om de dagelijkse dosis af te wegen (zolang de voorraad strekt).

Pro Tip! Het afslankplan is betaalbaar en cumuleerbaar met je PetBudget!

2. Gratis consultatie voor een adviesgesprek op maat bij onze Food Coach. Tijdens dit gesprek zal onze coach je vertellen wat de ideale voeding en het ideale gewicht is voor je huisdier. Je kan met al je vragen terecht op 13 oktober in Lochristi en in Merelbeke, en op 18 oktober in Kuurne en Waregem. Inschrijven kan hier. Inschrijven is niet verplicht, maar wie ingeschreven heeft, krijgt natuurlijk voorrang.

Maak komaf met gewrichtsproblemen dankzij FysioPet

Wist je dat gemiddeld 20% van alle honden - en 80% van alle honden ouder dan 8 jaar - lijden aan chronische pijn als gevolg van artrose? Ook hier is voorkomen beter dan genezen, want wachten tot het té laat en té pijnlijk wordt voor je hond, is echt geen goed idee. 

Daarom hebben we FysioPet in het leven geroepen, een begeleidend programma met massage- en bewegingsoefeningen om honden soepeler te laten bewegen op basis van fysiotherapeutische principes, inclusief 40 pagina's aan handleidingen zodat je de oefeningen ook thuis verder kan zetten. FysioPet kan zowel preventief als curatief toegepast worden en zorgt ervoor dat je hond de pijn de gewrichtsproblemen beter kan verdragen en mobiel kan blijven. 

Pro Tip! FysioPet is betaalbaar en cumuleerbaar met je PetBudget!

Ook jongere honden hebben trouwens baat bij FysioPet. Pups zijn  onstuimig en wiebelen vaak onhandig - en onstabiel - met hun heupen, met een verminderde mobiliteit als gevolg. Hen wat extra lichaamsbewustzijn bijbrengen is dus geen overbodige luxe, én het zorgt voor een correcte spieropbouw en een goeie basis op latere leeftijd. 

Kortom, bij FysioPet leren we je de juiste massagetechnieken en bewegingen die jouw hond nodig heeft om soepel te worden/blijven en het verlies van spiermassa op de poten te voorkomen. Zo kan je thuis zelf met je hond blijven oefenen en hem/haar de nodige ondersteuning geven. 

Tip: Download hier onze handige checklist en kom te weten hoe je jouw huis veilig kan maken voor je hond.

En we hebben goed nieuws, want in oktober en november hebben we enkele leuke aanbiedingen voor jou:

1. 10% korting voor elk opgestart FysioPet traject en een gratis Cold Hot Pack* - ter waarde van 20 euro - om je hond wat extra comfort te geven. Vraag ernaar bij je dierenarts, aan de balie of bij de trimmer.

2. Gratis demodag FysioPet. Hier kan je de kracht van massage- en bewegingsoefeningen voor jouw hond vanop de eerste rij ontdekken. Je kan - samen met jouw hond - terecht op 21 oktober in Waregem en op 4 november in Lochristi. Inschrijven kan hier, maar is niet verplicht. Wie ingeschreven is, krijgt natuurlijk wel voorrang. We voorzien trouwens voor elke deelnemer een leuke goodiebag - in samenwerking met Flexadin - voorzien.

3. -10% op de voedingssupplementen van Flexadin. Flexadin is één van de weinige voedingssupplementen met een bewezen werking tegen symptomen van artrose en gewrichtsproblemen bij honden en katten. Maar Flexadin leent zich ook perfect als preventieve kuur én het is ook nog eens eenvoudig om toe te dienen, namelijk 1 snoepje per dag. De komende maanden vormen dus de ideale gelegenheid om deze supplementen uit te proberen in combinatie met FysioPet! 

* Zolang de voorraad strekt, max. 1 per gezin, enkel voor klanten met een besteding.

Aangepaste voeding = de sleutel tot succes

Niet alleen voldoende beweging, maar ook aangepaste voeding is cruciaal in de strijd tegen overgewicht. Zowel voor gewichts- en gewrichtsproblemen bestaan er aangepaste samenstellingen in standaardvorm en in therapeutische vorm. Deze laatste hebben het grootste effect op een medisch herstel.  

Bij WelloPet zweren we bij de Mobility & Metabolic voeding van Hill's. Onze partner Hill's biedt momenteel een éénmalige korting van €7,5 (voor honden) en €4 (voor katten) op de grootverpakkingen van deze lijn, geldig zolang de voorraad strekt.

Pro Tip: Sowieso biedt WelloPet jou het hele jaar door 15% korting op alle voeding aan (reeds verrekend op het prijsetiket). Voor klanten met een Life Plan is dit zelfs 20%.

Daarnaast willen we bij WelloPet - in samenwerking met Hill's - de baasjes belonen die doorheen het jaar aandacht schenken aan speciale voeding. Dit doen we in de vorm van een extra kortingsbon van €7,5 of €15, en dit om de 6 maanden. WelloPet stuurt jou telkens een herinnering om de nieuwe kortingsbon op te halen. Aanmelden kan via www.wellopet.be/beloning

Ik sluit een life plan af

Meer leesvoer over gewicht en beweging

Ons team van dierenartsen, voedingsconsulenten en bewegingscoaches schreven deze blogs speciaal voor jou! Hopelijk helpen deze blogs om je meer inzicht te geven in het ideale gewicht van je huisdieren en de nodige beweging die ze nodig hebben om gezond te blijven...

Kat

 

Hond