5 mythes van te dure voeding voor huisdieren ontkracht Als we van crisis naar crisis evolueren, letten we op de 'kleintjes'. Met die kleintjes bedoelen we niet alleen onze kleine uitgaven maar ook onze kleine huisgenoten, onze huisdieren.
Een nieuwe puppy in huis: wat nu? Omdat er heel veel informatie op je afkomt bij de aankoop of aankomst van een puppy, vatten wij hieronder de belangrijkste adviezen samen.
Castratie en sterilisatie bij katten Iedereen die een kat heeft, zal vroeg of laat een beslissing moeten nemen over castratie of sterilisatie bij katten.
Een gezond gewicht voor je hond Wat is nu het gezonde gewicht voor jouw hond en hoe ben je het zeker? Wat te doen bij onder- of overgewicht?
Het gebit van de hond Leer hoe je hond gewend geraakt aan gebitscontroles en hoe je het gebit van uw hond hoort te verzorgen.
Wat je moet weten over het honden- en kattengebit Kom hier in een klein overzicht te weten hoe het katten- en hondengebit werkt.
De nagels van uw huisdier knippen Hoe de nagels van uw huisdier best knippen? Een kort overzicht voor de verschillende dieren, inclusief tips over materiaal en gebruik.
Hoe haarballen bij katten voorkomen? Wat zijn haarballen? Waarom geven katten over? Kan je iets preventief doen tegen haarballen? Ontdek het hier.
Een nieuwe kitten in huis: Wat nu? Omdat er heel veel informatie op je afkomt bij de aankoop of aankomst van een kitten, vatten wij hieronder de belangrijkste adviezen samen.
Een konijn in huis: hoe verzorg je ze? Bij de verzorging van jouw konijn komt er heel wat kijken. Het is daarbij belangrijk om jouw konijn dagelijks te observeren en te kijken of hij ergens last van heeft.
Cavia's in huis: hoe verzorg je ze? Een algemeen overzicht van hoe je een cavia verzorgt, te gebruiken als to do lijst of ter controle!
Hamsters in huis: hoe verzorg je ze? Hoe ga je het best met een hamster om? Wanneer en hoe vaak moet je zijn nestje schoonmaken?
Besmettelijke ziekten bij de kat Een opsomming van de meest voorkomende besmettelijke ziekten bij katten waartegen gevaccineerd kan worden.
Besmettelijke ziekten bij de hond Een opsomming van de meest voorkomende besmettelijke ziekten bij honden waartegen gevaccineerd kan worden.
Spoelwormen bij honden of katten Lees hier wat u moet weten over spoelwormen bij uw geliefde hond of kat.
4 tips om je huisdier jong en gezond te houden Leer hoe je je liefste huisdier nog wat langer bij je kan houden, zodat hij/zij kerngezond blijft doorheen de jaren.
Weet jij hoe de loopsheid gaat van de hond? Een teef wordt ongeveer twee keer per jaar loops. Deze periode duurt ongeveer drie weken. Kom er alles over te weten want dit is een moment waar u extra alert moet zijn.
Konijn en cavia: giftige planten in de tuin Met het mooie weer is het natuurlijk leuker voor je konijn of cavia als ze buiten vrij kunnen rondlopen. Maar pas op voor giftige planten!
Kattenziekte Kattenziekte is gevaarlijk voor katten en voor honden. Kom meer te weten over de behandeling en bescherming tegen deze ziekte.
Hoe kan ik mijn konijn extra beschermen tegen koude temperaturen in de winter? Konijntjes zien er erg kwetsbaar uit, maar toch kunnen ze beter tegen de koude dan wij denken. Al zijn er wel enkele zaken die je als baasje kan doen om de winter prettiger te maken. Klik hier voor enkele tips!
Vaccinaties bij honden: waarom, welke en wanneer? Wat gebeurt er precies tijdens het vaccineren en waarom moet het? Kom het hier te weten.
Welke vacht heeft jouw hond en hoe te verzorgen? Welke vacht heeft uw hond? Kom hier te weten waar u moet op letten en ontdek de beste verzorging voor de vacht.
Voedselverrijking bij huisdieren Doorheen de geschiedenis hebben dieren altijd moeten werken om te kunnen eten.